2012. november 10., szombat

Második nap - Szeged

A pénteki nap is reggelivel kezdődött. Ezután csoportmunkák következtek, amelyeket Benke Gabriella tanárnő és Zsirmik Péter tanár úr felügyelt. A csoportmunka során az elektrotechnikusok részletesen kidolgozták az áramköri terveket, összegyűjtötték a prototípushoz szükséges adatokat és a CNC gépen elkészítették a részáramkör panelját. Ezzel párhuzamosan elkészült a mikrovezérlő programjának fejlesztése szimulátor segítségével.

Ezután meglátogattuk az SZTE Interaktív Természetismereti Tudástárát. Itt egyszerű kémiai kísérleteket, néhány érdekes fizikai jelenséget és egy biológia kiállítást tekintettünk meg.

Miután visszaértünk az iskolába megebédeltünk. Ezután kialakítottuk a Határtalan Parkot és elültettünk egy fát, majd végül telepítettük a fára irányított webkamerát is.

A fa elültetése után a szegedi és a székely diákok egy történelmi vetélkedőn vettek részt, amelyet Király Anikó tanárnő felügyelt. A vetélkedő témája II. Rákóczi Ferenc volt.

A vetélkedő után elindultunk az Informatikai Múzeumba, ahol megismerkedtünk az informatika múltjával, jelenével és jövőjével is. A kiállítás nagyon érdekes és interaktív volt.

Visszatértünk az iskolába, ahol elfogyasztottuk a vacsorát. Ezután Király Anikó tanárnő kihirdette a történelmi vetélkedő eredményeit. Ezután az erdélyi tanulók elindultak a mórahalmi szálláshelyükre és ezzel befejeződött a pénteki nap.