2012. november 9., péntek

Első nap - Szeged

Csütörtök reggel az erdélyi tanulókat reggelivel várta az iskola. A reggeli után megbeszéltük a tennivalókat. Masa László igazgatóhelyettes úr elmagyarázta az elkészítendő feladatot.  Ezután Sárkány Richárd kifejtette a saját ötletét az eredményjelző-tábla elkészítésével kapcsolatban. Szerinte egy mikrovezérlővel lehetne legkönnyebben megvalósítani a táblát. Így az elektrotechnikusoknak csak a táblát kellene elkészíteniük, a vezérlést egy, az informatikusok által készített programmal lehetne megoldani.

Az eligazítás után az elektrotechnikusok elkezdték megtervezni az áramkört. Az informatikusok egy része elkezdte megírni a tábla vezérléshez szükséges programot, a másik részük pedig weblapot készített Erdély híres személyeiről és nevezetességeiről.
Mindeközben a tanulók 15 fős csoportokban elindultak meglátogatni az Elektrotechnikai Múzeumot. A múzeumban megismerhettük az elektrotechnika XX. századi fejlődését, és ennek dél-alföldi tárgyi emlékeit, dokumentumait.
A múzeum meglátogatása után visszaindultunk az iskolába megebédelni. Az ebéd után az erdélyi tanulók egy rendhagyó történelem órát tartottak a 12.C osztály számára. 
Ezután szabadfoglalkozás következett. Legtöbben úgy döntöttünk, hogy megtekintjük a Gábor Dénesben zajló gólyaavató ünnepséget. Az ünnepségen nagyon jól szórakoztunk és még jobban összebarátkoztunk.

A szabad program után elérkezett a vacsora ideje.  A vacsora után elbúcsúzkodtunk egymástól és az erdélyi gyerekek visszaindultak a mórahalmi szálláshelyükre.